YouTube gizlilik ayarlarınızı nasıl yönetirsiniz?

Bir Google hesabınız varsa ve onu aktif olarak kullanıyorsanız, ziyaretlerinizin, tercihlerinizin, gittiğiniz yerlerin ve çok daha fazlasının geçmişini tutabilir. Ayrıca Google hesabınız, YouTube'da neler izlediğinizi ve neye abone olduğunuzu hatırlar. Varsayılan olarak, tüm kullanıcılar YouTube'da neleri beğendiğinizi ve hangi kanalları takip ettiğinizi görebilir ve bu her zaman iyi bir şey değildir. Ancak, diğer kullanıcıların tercihlerinizden daha az haberdar olması için gizlilik ayarlarınızı değiştirebilirsiniz ...

YouTube'daki ayarlarınızı yönetmek için - www.youtube.com'da herhangi bir sayfayı açın => sağ üstteki avatarınızı tıklayın => dişli çarkı seçin ("YouTube ayarları" yazıyor

Burada tüm YouTube ayarlarını bulabilir, "Gizlilik" i seçebilirsiniz

Diğer İnternet kullanıcılarının neyi beğendiğinizi ve neye abone olduğunuzu görmesini istemiyorsanız, "Kaydedilmiş oynatma listeleri ve beğendiklerim hakkında bilgi gösterme" ve "Aboneliklerim hakkında bilgi gösterme" kutularını işaretleyin.

Aşağıda, özet akışınızda nelerin görüneceğini seçebilirsiniz, yani etkinliğinizde nelerin gösterileceğini seçebilirsiniz ("Beğen" i tıkladığınızda bir video eklediğinizde veya bir abonelik eklediğinizde oynatma listesini kaydettiğinizde). Gerekli alanlara onay işaretleri koyarız veya gereksiz alanların işaretini kaldırırız.

Unutmayın, değişiklikleri yaptıktan sonra "Kaydet" i tıklamanız gerekir

Reklam tercihleri ​​nasıl belirlenir? 

Aşağıdaki aynı pencerede, Google hesabınız için reklamcılık tercihlerini yapılandırabilirsiniz - "Reklam tercihleri ​​ayarları" nı tıklayın

Burada reklamları ilgi alanlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. İlgi alanlarınızı kendiniz ekleyebilir, cinsiyetinizi, yaşınızı seçebilirsiniz ve bu ayarlara göre size zaten reklamlar verilecektir 🙂

kişiselleştirilmiş reklamları etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz (etkinleştirilirse reklamlar, arama sorgularınıza, açık sayfalara ve girilen tercihlerinize göre gösterilir), ayrıca Google hesabınızdan çıktıktan sonra hangi reklamların izleneceğini de seçebilirsiniz.

Ayrıca Youtube'daki ayarlarda diğer hesapları bağlayabilir veya daha kesin olmak gerekirse Twitter'ı bağlayabilir ve gerekli alanları işaretleyerek içinde neyin yayınlanacağını seçebilirsiniz. Örneğin, Twitter hesabınızı bağladınız ve ona mesaj göndermeyi seçebilirsiniz: bir YouTube videosu eklediğinizde, genel bir oynatma listesine bir video eklediğinizde, "Beğen" i tıkladığınızda veya oynatma listesini kaydettiğinizde. Ayarlar yapıldıktan sonra "Kaydet" i tıklayın

Bu eylemlerle, YouTube deneyiminizi daha gizli hale getirebilir veya tam tersini daha herkese açık hale getirebilirsiniz. Bugün için hepsi bu, eğer eklemeler varsa - yorum yazın! İyi şanslar 🙂