Windows 10'da bir kullanıcı profili nasıl silinir

Windows'ta yeni bir hesap eklediğinizde, hesap için otomatik olarak bu kullanıcı için çeşitli ayarlarınızı içeren bir profil oluşturulur. Tüm bu profil ayarları, Kullanıcılar klasöründeki (C: \ Kullanıcılar \) yerel sürücü C: \ üzerinde oluşturduğunuz kullanıcının adıyla bir klasörde saklanır. Bugünün makalesinde, hesabın kendisini silmeden bir Kullanıcı Ayarları profilini nasıl sileceğinizi göstereceğiz.

Çoğu zaman sistem hataları ortaya çıkmaya başlar, ancak bunları anlamak uzun zaman alır ve sisteme başka bir kullanıcı olarak giriş yaparsanız, her şey bir saat gibi çalışır. Elbette, kullanıcı profili ayarlarını daha fazla araştırabilir, sorunun kökenini arayabilir veya ihtiyacınız olan her şeyi profil klasöründen kaydedebilir => bu klasörü silebilir ve kullanıcı profilini yeniden oluşturabilirsiniz. Hesap profili ayarlarının bir tür sıfırlanması. Profil klasörü, tarayıcı ayarlarını, sistem ekran koruyucularını, diğer programların ayarlarını, masaüstünü, belgeleri vb. Depolar. Silmeden önce klasörü kopyalamanız ve gerekirse istenen klasörü çıkarmanız önerilir. Oturum açtığınız kullanıcı profilini silemezsiniz, önce yönetici haklarına sahip başka bir hesap oluşturmanız veya yerleşik olanı etkinleştirmeniz, ardından altına girip istenen kullanıcının profilini silmeniz gerekir.Ayrıca, bu makale daha önce bilgisayarlarında çok sayıda kullanıcısı olan ve şimdi onlardan çöp olanların ilgisini çekecek.

Kullanıcı profili klasörünün bir kopyasını oluşturun.

1. Gezgini açın, "Kullanıcılar" klasöründeki C: \ sürücüsüne gidin => farenin sağ tuşuyla (profilini sileceğiniz) hesaba tıklayın ve "Kopyala" yı seçin;

2. İçine bir kopyasını ekleyebileceğiniz herhangi bir diski ve herhangi bir klasörü seçin (örneğimizde, D diskine bir kopya oluşturacağız) => bu disk veya klasörün boş bir alanını farenin sağ tuşuyla tıklayın ve "Yapıştır" ı seçin.

Kopyalama tamamlandıktan sonra, kullanıcı profilinin bir kopyası oluşturulacak, şimdi silebilirsiniz 🙂

 Kullanıcı profilini siliyoruz. (Birinci yol)

1. Yukarıda belirtildiği gibi, Windows'ta yönetici haklarına sahip farklı bir hesapla oturum açmanız gerekir. Yönetici haklarına sahip yeni bir kullanıcı oluşturun veya daha basit olarak yerleşik yönetici hesabını geçici olarak etkinleştirin ve altındaki sistemde oturum açın;

2.  Arama çubuğuna  SystemPropertiesAdvanced yazın  ve Enter tuşuna basın (bunun yerine, sağ fare tuşuyla sol bölmedeki Explorer => "bu bilgisayar" a tıklayabilir ve sol bölmede açılan pencerede "Özellikler" => "Gelişmiş sistem ayarları" nı seçebilirsiniz. );

3. "Kullanıcı Profilleri" nin yanındaki "Gelişmiş" sekmesinde "Seçenekler" i tıklayın;

4. Silmek istediğiniz kullanıcıya sol tıklayın (hesabı vurgulamak için) ve aşağıdaki "Sil" e tıklayın;

5. "Evet" seçeneğine tıklayarak profilin silinmesini onaylayın;

 Seçtiğiniz hesabın profili silindi, "Kullanıcı Profillerini" kapatabilirsiniz. Artık profilini sildiğiniz hesabın altında Windows'ta oturum açtığınızda, profil yeni ayarlarla yeniden oluşturulacaktır.

Kullanıcı profilini siliyoruz. (İkinci yol).

Bu yöntemde, kullanıcı profilini gezgin ve kayıt defteri aracılığıyla sileceğiz. Kayıt defteriyle çalışmadan önce her zaman bir sistem geri yükleme noktası oluşturmanız önerilir.

1. Yukarıdaki yöntemden ilk adımı izleyin. Şimdi kayıt defteri düzenleyicisini açıyoruz: yollardan biri, arama çubuğuna regedit yazmak  ve bulunan sonuçlardan onu seçmektir;

2. Sol sütunda geçmek gerekir  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT  \ CurrentVersion \ ProfileList Eğer otroet bölüm ne zaman  ProfileList  (tıklayarak yanındaki oku) herhangi bir bölüme tıklayın, o zaman bir kullanıcının her bir bölümü anlamına gelecektir ProfileImagePath  parametresinin sağdaki sütunda  , profilin yolunu göreceksiniz.

3 . Örneğimde , profilini silmek istediğiniz kullanıcının adı  aserg ProfileList bölümünde   her bölümü sırayla, ProfileImagePath  parametresinde  aserg bulduğumuzda  seçiyoruz  - bu, bu hesaptan sorumlu olan bölümdür. Farenin sağ tuşuyla üzerine tıklayın ve açılan menüden "Sil" i seçin;

4. "Evet" e tıklayarak seçili profilin silinmesini onaylayın ve kayıt defteri düzenleyicisini kapatın;

5. Explorer'ı açın => Kullanıcılar  klasöründeki  C: \ sürücüsüne gidin (C: \ Kullanıcılar \) => sileceğiniz kullanıcı profilinin klasörüne tıklayın, sağ tıklayın ve açılan menüden "Sil" i seçin;

6. "Evet" e tıklayarak silme işlemini onaylayın, profil klasörünün silinmesi sırasında silme isteği birkaç kez görünebilir, her zaman "Evet" e tıklayın;

7. İdeal olarak, klasör tamamen silinmemişse tamamen silinecektir - bilgisayarı yeniden başlatın, Kullanıcılar klasöründeki C: \ sürücüsüne gidin ve profil klasörünü sil'i seçin.

Tüm kullanıcı profili silindi, şimdi bu kullanıcı altında sisteme tekrar giriş yaptığınızda, ayarların bulunduğu profil yeniden oluşturulacak. Bugün için hepsi bu, eğer eklemeler varsa - yorum yazın! İyi şanslar 🙂