Dosyaları her yerde senkronize etmek için Google Drive uygulaması

Milyonlarca kullanıcı, dosyalarını yedeklemek ve depolamak için Google Drive'ı kullanıyor. Ancak bu, bulut depolamanın tek uygulaması değildir, bilgisayarlar arasında dosya alışverişi yapmak ve çok daha fazlası için kullanılabilir.

Google Drive ile çalışmak için İnternet bağlantınızın olması gerekmez, çevrimdışı çalışabilirsiniz ve bağlantı tekrar kullanılabilir olduğunda tüm değişiklikleriniz bulut depolama alanıyla senkronize edilir. Bugünün makalesi, bilgisayarınızda Google Drive'ı nasıl kullanacağınıza dair bir kılavuzdur.

Google Drive uygulaması nasıl indirilir ve yüklenir

Google Drive'ı yüklemek için, içindeki ayar çarkına (sağ üst) tıklamanız ve "Diski bilgisayara yükle" yi seçmeniz gerektiğinde. Ayrıca bağlantıyı takip edebilir ve "İndir" i seçebilirsiniz.

Sayfanın altında "PC için İndir" yazısını bulacaksınız, buna tıklayın => "Şartları kabul et ve kur" seçeneğini seçin.

İndirilen dosyayı çalıştırın ve uygulamanın indirilmesi için birkaç dakika bekleyin ve kurulum başlar.

Google Drive hesabınızı bağlayın ve dosyaları senkronize edin

Google Drive uygulamasını bilgisayarınıza indirdikten sonra, önünüzde uygulama ayarlarını yapılandırmanızı öneren bir pencere açılacaktır. "Başlayın" ı tıklayın

Sonraki pencerelerde Google hesabı kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekir (henüz bir Google hesabınız yoksa, bağlantıyı kullanarak kaydolun)

Ardından, Google Drive hakkında bilgi içeren dört pencere olacak, bunların üçünde "İleri" yi tıklayın

Son tıklamada "Senkronizasyon Seçenekleri"

"Senkronizasyon ayarları" sekmesinde, "Değiştir" i tıklayarak bilgisayarınızda senkronize etmek için bir klasör seçebilir veya C: \ Kullanıcılar \ kullanıcı adı \ Google Drive varsayılan klasörünü bırakabilirsiniz. "Diskimdeki tüm nesneleri senkronize et" bölümünde bir onay işareti bırakarak - bulut depolama alanındaki tüm dosyaları bilgisayarınıza senkronize edeceksiniz. "Yalnızca bu klasörleri senkronize et" kutusunu işaretlerseniz - bulut depolama alanındaki hangi klasörlerin bilgisayarınızla senkronize edileceğini seçebilirsiniz.

"Gelişmiş" sekmesinde, proxy sunucusu ayarlarını yapabilirsiniz, eğer kullanıyorsanız (proxy'nin ne olduğunu bilmiyorsanız, hiçbir şeyi değiştirmeyin!), Ayrıca kanal hızı ayarlarını değiştirebilir, ayrıca Google Drive'ı bilgisayarın başından başlatabilir ve bağlam menüsünde eşitleme simgesi veya değil. Prensip olarak, "Gelişmiş" ve "Senkronizasyon Seçenekleri" sekmesinde, her şeyi varsayılan olarak bırakabilirsiniz, her şey yine de iyi çalışacaktır. Sonunda "Senkronize Et" i tıklayın

Google Drive nasıl kullanılır?

Kurulumdan sonra, masaüstünde Google Drive için bir kısayol görünmelidir ve uygulamayı başlatmak için kullanabilirsiniz, ikinci başlatma seçeneği tepsideki saatin yanında bir kısayoldur, üzerine çift tıklayın ve Drive açılacaktır.

Sağ fare tuşuyla saatin yanındaki Google Drive simgesine tıklayarak şunları yapabilirsiniz: bilgisayarınızdaki Google Drive klasörünü açın; web'deki Google Drive klasörünü açın.

"Google Drive Klasörünü Aç" seçeneğine tıklayarak veya simgeye sol fare düğmesiyle çift tıklayarak, bilgisayarınızda bulut ile senkronize etmeyi seçtiğiniz bir klasör göreceksiniz. Ve şimdi bulut depolama alanındaki tüm dosyalar da bu klasörde olacak ve bu klasöre koyduğunuz her şey senkronize edilecek, yani buluta yüklenecek.

Belgeleri İnternet bağlantısı olmadan düzenleyebilirsiniz ve bağlantı yeniden kurulur kurulmaz tüm değişiklikler bulut ile senkronize edilecektir. Bu klasördeki bir belgeyi silerseniz, bulut depolama alanında da silinecektir!

Yani, bulut depolama alanında depolanan dosyalar, bilgisayarınızda ve çevrimdışı olarak Google Drive uygulaması kullanılarak düzenlenebilir. Bazı özellikler, özellikle Google Dokümanlar, vb. De çalışmayabilir, ancak genel olarak ihtiyacınız olan şey çalışacaktır.

Bilgisayarınızdaki Google Drive ayarlarını nasıl değiştirirsiniz?

Yüklemeden sonra uygulamayı ilk başlattığınızda, bazı ayarları değiştirmeniz istenmişti: hangi klasörlerin senkronize edileceği; bir proxy sunucusu kullanın veya kullanmayın; kanal hızı ayarları; bilgisayarı açtığınızda veya açmadığınızda Google Drive'ı başlatın; senkronizasyon durumunun ve içerik menüsü simgesinin gösterilip gösterilmeyeceği; paylaşılan klasörden nesneleri silmeden önce onay sorulup sorulmayacağı.

Ayarları ilk başlangıçta değiştirmediyseniz veya şimdi değiştirmeniz gerekiyorsa, sağ fare tuşu ile saatin yanındaki Google Drive simgesine tıklayın => sağ üstteki üç noktayı seçin => ayarlar

"Senkronizasyon ayarları" sekmesinde, bilgisayarınızla hangi klasörlerin senkronize edilip hangilerinin senkronize edilmeyeceğini yeniden seçebilirsiniz (senkronize etmeniz gerekmeyen klasörlerin işaretini kaldırın).

"Hesap" sekmesinde, cari hesabı devre dışı bırakabilir veya bulut depolama miktarını artırabilirsiniz (elbette para için 🙂 100 GB ayda 1,99 ABD doları)

"Uzantı" sekmesinde, proxy sunucu ayarlarını değiştirebilir, kanal hızı ayarlarını gerektiği gibi değiştirebilir ve bazı sistem ayarlarını değiştirebilirsiniz. Değişiklikleri yaptıktan sonra "Uygula" yı tıklayın.

Google Drive kullanarak diğer kullanıcılarla dosya ve klasör paylaşma

Başkalarıyla dosya veya klasör paylaşmak için Google hesabınızı ve Google Drive uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca, diğer kullanıcılar dosyalarını ve klasörlerini sizinle paylaşabilir.

Diğer kullanıcılarla paylaşmak istediğiniz bir dosya grubu varsa, bir klasör oluşturup oraya taşımak daha iyidir, ancak her dosyayı ayrı ayrı paylaşabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki Google Drive klasörünü açın => paylaşmak istediğiniz klasör veya dosyaya sağ tıklayın => Google Drive => Paylaş

Sonraki pencerede, erişim vereceğiniz adresler listesinden kullanıcıları seçebilir veya erişim vermek istediğiniz kişinin posta adresini girebilirsiniz. Dosyaya aynı anda istediğiniz kadar kişiye erişim verebilirsiniz, burada hiçbir kısıtlama yoktur. Ayrıca her adresin önündeki erişim düzeyini de seçebilirsiniz.

Mevcut erişim seviyeleri: düzenleme - tahmin edebileceğiniz gibi, kullanıcı belgeyi yalnızca görüntüleyebilir, aynı zamanda düzenleyebilir; oku - kullanıcı bir şeyi değiştirme yeteneği olmadan belgeyi yalnızca görüntüleyebilir; yorum yapma - kullanıcı belgeyi görebilir ve yorum yazabilir ancak değiştiremez.

Üst kısımda, bağlantı yoluyla erişimi etkinleştirebilir ve belgeye erişim sağlamak istediğiniz kullanıcılara atabilirsiniz. Kullanıcıları seçtikten ve hakları ayarladıktan sonra - tüm kullanıcıların belgeye bağlantı içeren bir uyarı alması için "Gönder" i tıklayın.

Seçilen tüm kullanıcılar, belgenin kendileriyle paylaşıldığına dair bir bildirim içeren bir e-posta alacaktır. İçerik, belgeye kimin erişim ve doğrudan bağlantı sağladığını açıklayacaktır.

Daha önce, diğer kullanıcılar bir dokümanı düzenlerken gerçek zamanlı değişiklikleri gördüğünüz Google Dokümanlar'ı örnek olarak kullanarak dosya paylaşımına bakmıştık. Yani, internet bağlantısı olan bir belgeyi açarsanız ve bir başkası onu açtıysa ve o değişiklik yaparsa, imleci değişikliklerin yapıldığı yerde göreceksiniz ve o anda diğer kullanıcılar tarafından sunulan kelimeleri (veya başka bir şeyi) göreceksiniz.

Google Drive uygulaması, Google E-Tablolar veya Dokümanlar ile sık sık çalışıyorsanız veya bunları sık sık başkalarıyla paylaşıyorsanız kullanışlıdır. Önemli olan, belgelerinizi düzenlemek için sürekli bir İnternet bağlantısına ihtiyacınız olmaması, belgelerinizin bilgisayarınızda depolanması, değiştirilebilmesi ve bu değişikliklerin İnternet'e bağlandıktan hemen sonra bulut ile senkronize edilmesidir.

Bugün için hepsi bu, eğer bir ekleme varsa - yorum yazın! İyi şanslar 🙂