Windows 10, 8 ve 7'de bir kullanıcı hesabı nasıl silinir

Bilgisayarınıza çok sayıda kullanıcı eklediyseniz ve bunlardan bazılarına ihtiyaç yoksa bunları silebilirsiniz. Bugün Windows'ta bir kullanıcı hesabının nasıl silineceğine bakacağız.

Yerel hesapları sileceğiz, daha önce bir Microsoft hesabının nasıl silineceğini ve bir Microsoft hesabından yerel bir hesabın nasıl oluşturulacağını daha önce yazmıştık. Kullanıcı hesaplarını silmek için hesabınızın yönetici haklarına sahip olması gerekir! Ayrıca, silerken, bu hesabın tüm verilerinin, masaüstündeki her şeyin, belgelerde, indirmelerde vb. Silindiğini anlamalısınız. Sileceğiniz bu hesap önemli verilere sahipse - gezginden C sürücüsündeki "Kullanıcılar" klasörüne gidin => kullanıcıyı açın ve varsa ihtiyacınız olan bilgi için klasörlerin içeriğini görüntüleyin - başka bir sürücüye aktarın.

Windows 10 ve 8'de bir kullanıcı hesabını kaldırma

Windows 10'da, Başlat'a gidin ve Ayarlar'ı seçin. Windows 8'de, arama çubuğunu kullanarak "kullanıcı hesaplarını" arayın ve açın.

"Hesaplar" a gidiyoruz.

"Aile ve diğer insanlar" ı açıyoruz.

Sağ tarafta, bu bilgisayarı kullanan tüm kullanıcıları göreceksiniz, eğer kullanıcı bir Microsoft hesabıysa ve ailenin bir üyesiyse - bu menüden sadece bu bilgisayara girişini engelleyebilirsiniz (sol fare tuşu ile tıklandığında => bir alt menü belirdi => tıklandı "Engelle "). "Diğer kişiler" altında silmek istediğiniz kullanıcıyı seçin => "Sil" e tıklayın.

Bu hesabı silmenin bu bilgisayardan masaüstü, indirmeler, belgeler, fotoğraflar, müzik ve diğer dosyalar dahil tüm verilerini sileceğini hatırlatacağınız bir onay penceresi açılacaktır. Silme işlemini onaylamak için - "Hesabı ve verileri sil" i tıklayın.

Diğer kullanıcıları silmek istemiyorsanız, ayarları kapatın.

Windows 7 kullanıcı hesabını kaldırın

Yönetici haklarına sahip bir hesap altında sisteme giriş yapın => arama çubuğuna "Hesaplar" yazın => bulunan sonuçlardan "Kullanıcı Hesapları" nı seçin

"Başka Bir Hesabı Yönet" e tıklayın

Silmek istediğiniz hesabı seçin.

"Hesabı Kaldır" ı tıklayın.

Windows 8 ve 10'dan farklı olarak, 7. sürümde, silinen hesabın dosyalarını kaydetmeniz önerilir. Bu yöntem her şeyi kaydetmese de, "Dosyaları kaydet" seçeneğine tıklarsanız, bunlar masaüstünüzdeki bir klasöre kaydedilir. İhtiyacınız olan her şeyi zaten kaydettiyseniz veya oraya herhangi bir şey kaydetmeniz gerekmiyorsa "Dosyaları sil" i tıklayın.

Bir sonraki pencerede, "Hesabı sil" e tıklayarak silme işlemini onaylayın.

Her şey, gereksiz kullanıcılar sistemden kaldırıldı, eğer eklemeler varsa - yorum yaz! İyi şanslar 🙂